RED Classic Festival – 15 mei 2016

 

logo RED Classic

Brandweermensen zijn helden. De mannen en vrouwen over de hele wereld bij de brandweer riskeren dagelijks hun leven om anderen te redden. De brandweer heeft een rijke historie, met wereldwijd een Nederlands tintje. Het was de Amsterdammer Jan van der Heyden, die de brandspuit uitvond. Leren emmers waren verleden tijd en het verbeterde de veiligheid enorm. In de snelheid van vandaag is het mooi de geschiedenis te laten herleven en de helden te eren.

Daarom organiseren REDBAG, Classic Park en de Nederlandse Brandwonden Stichting op zondag 15 mei 2015, Eerste Pinksterdag, Red Classic Festival.

De gehele dag en het programma staan in het teken van de rijke historie van de brandweer. Het wordt een topdag met entertainment, bands, eten & drinken en natuurlijk… veel klassieke brandweerauto’s.

We proberen een Guiness World Record te vestigen met de langste parade van klassieke brandweerauto’s. Verzamelaars en brandweerkorpsen worden uitgenodigd om met hun klassieke brandweerauto deel te nemen aan deze poging om een wereldrecord te zetten. Er is ook een wedstrijd aan verbonden. Wie gaat naar huis met de titel mooiste of oudste klassieke brandweerauto? Alle bezoekers mogen stemmen.

Red Classic Festival is een evenement voor jong en oud.  Iedereen die veel klassieke brandweerauto’s van dichtbij wil zien, een tocht wil maken in een klassieke brandweerauto, wil genieten van live muziek en lokale eten en drinken. Met een uitgebreid kinderprogramma is het een origineel dagje uit met de hele familie.

De opbrengsten van deze dag worden geheel gedoneerd aan de Nederlandse Brandwonden Stichting, omdat onderzoek naar behandelmethoden en hulp voor mensen met brandwonden enorm belangrijk is.

Meer informatie kunt u vinden op  www.redclassic.nl

Comments are closed