REDBAG sponsort documentaire UNITED BY FIRE

 

“United By Fire” volgt de deelnemers aan de expeditie tijdens hun voorbereiding en de reis zelf, door het uitdagende landschap van West Papoea naar de top van de mysterieuze en indrukwekkende Carstensz Pyramide. Dit is de hoogste berg van Oceanië. Rene Tol, Gita van Duinen en Dominique Georges overwonnen in hun leven vreselijke brandwonden, onder meer opgelopen tijdens de beruchte cafébrand van Volendam, vijftien jaar geleden. Op hun missie werken ze samen met drie brandweerlieden uit Amsterdam.

Drie mensen die vuur aan den lijve hebben ondervonden gaan op avontuur met drie personen die zich dagelijks inzetten om bij brand levens te redden. Het beklimmen van de berg, tegen de achtergrond van de rijke cultuur van West-Papoea, is niet alleen een grote fysieke uitdaging. De tocht bewijst ook, dat een verschrikkelijke gebeurtenis niet de rest van je leven hoeft te bepalen en dat het mogelijk blijft je gedroomde doelen te behalen….als inspiratie bovendien voor anderen.

Comments are closed